Vår idé.

Hur kan vi få fler barn och unga att röra på sig, att få en ökad simkunnighet, att hitta föreningsaktiviteter, att få större sociala skyddsnät och att inte vara rädda för naturen?

Jag, projektets initiativtagare Mikael Ericson, började fundera redan 2016, utifrån att jag som Google-guide försökte lägga in varenda lekpark jag passerade. Hur skulle man kunna administrera detta på ett enklare sätt? Svaret jag kommit fram till är att det ska ske i annonsform. Att låta privatpersoner, föreningar och företag själva göra jobbet och lägga in sina aktiviteter.
 

Så, vår idé är att skapa en lättarbetad annonsplats i form av en karta för tjänster, riktade mot barn och unga. Det skulle gynna många och innebära vinster på flera plan. Syftet med kartan är att erbjuda en arena för alla de eldsjälar som idag kämpar för barn och ungas välmående.
 

Barnens Karta vill vara den bästa tjänsten för ett samlat utbud av aktiviteter för barn och unga.

Som privatperson eller förening kan du tipsa om en plats eller aktivitet som är öppen hela tiden eller gratis att besöka för användarna. Då kostar det heller inget att tipsa om platsen. Det innebär att kartan succesivt fylls på med permanenta öppna aktiviteter såsom lekparker, utegym, fotbollsplaner, skateramper och badplatser m.m. Vi älskar spontanidrott och vardagsrörelse.

Föreningar annonserar gratis på Barnens Karta. Vi vill främja föreningsliv, samarbete och gemenskap. Föreningen får skaffa ett användarkonto och kan därifrån få en överblick av sina annonser. Det går att schemalägga annonser, spara dem, återvinna dem, och dela dem i sociala medier. Det gör också att barnen och tonåringarna kan skicka och bjuda in varandra till aktiviteter.

Barnens Karta

  • Facebook
  • Instagram

Copyright © Alla rättigheter reserverade

Webbsidan skapad av: MeadowValley Media