Teamwork

Samarbete

För att förändra världen behöver vi hjälpas åt.​

Ledord för och grunden till arbetet med kartan har hela tiden varit barnens bästa. Att visa vägen fram till gemenskap och delaktighet för dem som annars inte hittar dit. Vi tror nämligen att barn och unga mår bättre med en meningsfull fritid. I ett sammanhang där de är välkomna, deras åsikter räknas och de får vara med och påverka. Oavsett om det är i schack-klubben, scouterna, ridstallet, träningslokalen eller på kulturskolans scen.

Barnens Karta låter föreningar gratis annonsera sin verksamhet men ger samtidigt användarna möjligheten att själva skapa aktiviteter. Företag kan också annonsera tjänster som är riktade mot barnfamiljer och ungdomar. Så, det kan vara Korpen som bjuder in till mixad träning eller tjejer 16-17 år i Örnsköldsvik som själva startar en löpargrupp. Det kan också vara Klättercentret eller dansskolan som annonserar temakvällar eller kurser.

 

För att nå ut behöver vi hjälp och stöd av ambassadörer. Antingen med ett stort socialt kontaktnät, är verksam inom föreningsliv, hälsa eller ungdomsverksamhet. Brinner du för rörelseglädje, bättre mående för unga och alla barns lika rätt?
Våra ambassadörer ska dela vår vision och vilja förändra världen till det bättre. Som tack så får de alltid senaste info om kommande kampanjer, lite sponsring (om vi kommer över) samt värdekoder som kan delas ut till lokala företagare så de (tack vare dig) kan annonsera sina aktiviteter gratis. Låter det som något för dig? Klicka i så fall in på "Intresseanmälan" här uppe och välj "jag vill veta mer om att bli Ambassadör". Skriv gärna någon rad om dig själv så återkommer vi så fort vi kan.

Barnens Kartas vision - för ambassadörer och samarbetspartners

Syftet med vår aktivitetskarta är att proaktivt motverka den trend med minskad rörelse och försämrad folkhälsa som håller på att ske. Att bidra till rörelse, aktiviteter och välmående för barn och ungdomar är vårt primära mål. Att dessutom förbättra jämställdheten så fler tjejer hittar idrott och föreningsliv är viktigt för oss. Integration kan underlättas och utanförskap kan förebyggas genom föreningsliv, aktiviteter, idrott, simkunskap och kultur. Fysisk aktivitet förebygger psykisk ohälsa. Detta vet vi. Däri ligger våra hjärtefrågor. 

Om vi kan stödja barn att själva hitta rörelse, lek och aktivitet blir det plötsligt tillgängligt för de som annars saknat förutsättningar och stöd hemifrån. Vi vet att deltagande i förening förebygger så otroligt mycket trubbel för unga; när det finns fler trygga vuxenpersoner, bra förebilder och ett större socialt nätverk. Vi vill förmedla att det finns friluftsliv, föreningar och en plats för alla. Aktivitet förebygger så mycket och ger så många synergieffekter; för unga, för skolresultat, för hälsa och för att bli en aktiv deltagare i demokratiska sammanhang.

BarnensKarta_LoggaSidfot_LÜngLinje_HighR